Logo
Villa

Villa

Als men over een villa spreekt dan denkt u waarschijnlijk direct aan een luxueus, vrijstaand huis. Oorspronkelijk noemde men de villa een Romeins landhuis. Leven in een villa wordt dan ook geassocieerd met een rijk en stijlvol leven. Zo is een villawijk een rijke buurt net buiten het centrum van een stad, althans zo klinkt de definitie ervan. Een ‘kast’ van een villa ligt tegenwoordig iets genuanceerder, want ook kleinere woningen krijgen steeds vaker de stempel villa. Voor de architect is de villa een algemene benaming voor diverse woningstijlen.

 

Droomt u van het bouwen van uw eigen villa? Stop hier dan vooral niet mee. Met de juiste architect worden al uw dromen waarheid. Kiest u voor een klassieke, rietgedekte villa of valt u meer voor de charmes van een statig herenhuis. U heeft keuze uit diverse bouwstijlen, zoals: het herenhuis, moderne villa, jaren ’30 woonstijl, landelijke woning, klassieke villa en zelfs de schuurwoning kan de basis vormen voor uw droomvilla. Het is volledig aan u voor welke type woning u kiest.

 

De keuze is dus reuze, maar het is vooral belangrijk dat u zelf weet welke stijl bij u past. Een mix van stijlen of uw eigen ontwerp kunnen ook de basis vormen voor uw droomhuis. U bepaalt zelf de maatvoering van de villa. Ook bent u vrij in de materiaalkeuze. Uw nieuw te bouwen villa zal niet alleen een eigentijdse uitstraling hebben, maar ook duurzaam gebouwd worden. Hierbij speelt milieu- en energievriendelijk bouwen een grote rol.

 

Vanzelfsprekend zal het interieur naar eigen wens ontworpen worden. Een grote woonkeuken, luxe living, chique slaapkamers, wellness badkamers, een gym, thuisbioscoop en misschien wel een in- of outdoor zwembad, alles is mogelijk. Ook de sfeer in de tuin is belangrijk om het ultieme villa gevoel te creëren. Een oprijlaan met voldoende parkeergelegenheid voor de gasten. Prachtige bomen en planten, een groot terras met luxe loungeset en bij de ‘echte’ villa eigenaar mag een fontein in de tuin niet ontbreken.

Bron foto: Luxxvilla - Woonsubliem


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>