Logo

Moderne Villa - Groenveste

Villa
Delen:

Beschrijving

Het concept voor dit ontwerp is een integrale speelse benadering van maximale ruimtebehoefte binnen en buiten met een slimme benadering voor positie ruimtes en volumes, installatie, constructie en bouwtechniek. Voor het ontwerp van deze villa was de Spaanse haciënda stijl het vertrekpunt. Deze stijl kenmerkt zich door dakvormen en gevelvolumes die in elkaar overgaan. Dit uitgangspunt hebben we een eigentijdse invulling gegeven met kenmerken die passen bij de eigen duurzame manier van leven in het gebied Oosterwold. Zo heeft de woning een optimale situering van ruimtes ten opzichte van de tuin met maximaal daglicht en maximaal bescherming tegen de zon met grote overstekken. Deze grote overstekken kunnen door de toepassing van een massief houten bouwconstructie, het CLT bouwsysteem, worden gemaakt. Het CLT bouwsysteem zorgt voor slanke wand en vloerafmetingen. Hierdoor is een minimalistisch lijnenspel mogelijk met grote overstekken.

Dit draagt bij aan het binnen- en buitenconcept. Het speelse karakter van de volumes wordt benadrukt door toepassing van verschillende materialen zoals glad wit stucwerk in combinatie met donker grijs stucwerk om het contrast tussen de volumes te benadrukken. De gevels worden ingevuld met houten verticale delen en zwartgrijze aluminium kozijnen in een vast stucwerk kader. De houten geveldelen die doorlopen van binnen naar buiten zorgen voor een binnen-buiten gevoel. De in hoogte verschillende dakvlakken zijn bekleed met mos sedum. Het hoofddak is op maat voorzien van geïntegreerde zonnepanelen die mooi wegvallen in het dakvlak.


Kenmerken

Prijs indicatie Op aanvraag
Woning type Villa
Bouw methode(s) Prefab bouw (Systeembouw)
Oppervlakte Op aanvraag

Interesse in deze woning?

Wilt u meer informatie over deze voorbeeld woning? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>