Logo
Wil jij energie inkopen tegen inkoopprijs? Zo doe je dat!

Wil jij energie inkopen tegen inkoopprijs? Zo doe je dat!

Een energiemaatschappij is een commercieel bedrijf, dat betekent dat zij geld verdienen aan hun klanten. Als jij een vast contract hebt, betaal je een vastgesteld tarief ongeacht hoe de actuele tarieven liggen. Tegenwoordig heb je veel meer opties wat betreft energiecontracten, want je kunt nu een dynamisch contract afsluiten bij sommige leveranciers waardoor je energie kunt inkopen tegen de inkoopprijs. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hieronder in het artikel.


Wat houdt een dynamisch energiecontract in?

Met een dynamisch energiecontract betaal je de actuele prijzen. Prijsdalingen en -stijgingen merk je dan ook direct. Deze fluctueren heel erg, dus het is belangrijk om je verbruik te monitoren. Als klant krijg je toegang tot een speciale app en hierin zie je op welke uren de tarieven hoog liggen en wanneer de tarieven laag zijn. Als het een periode veel waait of erg zonnig is, dan is er sprake van goedkope energie op het stroomnet. Dus als je wilt besparen, gebruik je bepaalde huishoudelijke apparaten op de momenten dat de tarieven laag staan. Denk bijvoorbeeld aan de droger en de vaatwasser. Op deze manier betaal je nooit teveel, want energiemaatschappijen die zo’n dynamisch contract aanbieden, zijn erg transparant over de tarieven. Een dynamisch contract wordt ook wel een flexibel contract genoemd. Dat komt omdat je zo’n contract maandelijks kunt opzeggen en flexibel is vanwege de tarieven. Je gaat geen langdurig contract aan.


Hoe kun je zorgen voor een goedkopere energierekening?

Door jouw verbruik goed te monitoren in de speciale app die hierboven is benoemd, kun je zorgen voor een lage energie rekening. Hoe dat zit? In de app zie je precies hoe hoog of hoe laag de tarieven staan op bepaalde tijden. Het komt zelfs voor dat je op sommige tijden zelfs geld toe krijgt als je op dat moment energie verbruikt. Dat komt omdat ze dan met een overschot zitten, hier kun jij als consument gebruik van maken. Klinkt als een droom toch? Energie verbruiken en geld toe krijgen. Toch is dit het geval op deze speciale tijden. Houd dus goed je app in de gaten!


Zitten er nadelen aan een dynamisch energiecontract?

Er zijn zeker ook nadelen aan zo’n dynamisch energiecontract. Je betaalt namelijk de actuele tarieven, maar die kunnen natuurlijk ook hoog staan. Je kunt niet altijd je energieverbruik plannen, dus je ontkomt er niet aan om energie te verbruiken. In tijden van crisis staan de tarieven alleen maar hoog, als je dat risico wilt en kunt dragen, is zo’n dynamisch contract wellicht een goede optie voor jou. En als je het toch niet zo’n goed idee vindt of je ligt er wakker van, kun je het contract op ieder moment opzeggen. Dus je kunt het altijd proberen. Houd er ook rekening mee dat je bij sommige aanbieders in de winter meer verbruikt en dat je dan dus een hogere rekening hebt dan in de zomer. Maar ook is het mogelijk om te kiezen voor een dynamische aanbieder, zoals ANWB.

 


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>