Logo
Welke vloer in je nieuw woning

Welke vloer in je nieuw woning

Welke vloer in welke ruimte?

Natuurlijk komt er ook een nieuwe vloer in uw huis. In uw hele huis. Van de hal tot en met de nok komt er een vloer. Waarschijnlijk kiest u een combinatie van mooi en praktisch, aangezien een vloerbedekking een investering is voor jaren. Elke kamer en ruimte in huis heeft z’n eigen kenmerken en wordt voor andere doeleinden gebruikt. U kunt dus kiezen voor meerdere soorten voerbedekking.

Wonen

De vloer in de woonkamer vormt de basis voor het hele interieur. Een inrichting waarbij opvallend design of heldere kleuren een grote rol spelen, heeft een neutrale basis nodig. Met een vloer met houtlook, een strakke gietvloer of een vloer van natuursteen kan de rest van het interieur met een gerust hart kleurrijk en uitgesproken zijn. Maar ook het omgekeerde is mogelijk, zoals een opvallende vloer in combinatie met een strak interieur. Kijk eens naar de gekleurde vlakke vloeren en laminaat vloeren met een verweerde houtlook compleet met barsten of afgebladderde verf. Ook zien we steeds meer dat één type vloerbedekking consequent wordt doorgetrokken door het hele huis, om rust en een ruimtelijk gevoel te creëren. Dit heeft ook te maken met het feit dat er steeds minder strikte begrenzingen zijn tussen de verschillende kamers en functies. De woonkeuken of de gecombineerde bad-slaapkamer zijn hier voorbeelden van.

Slaapkamer vloer

In de slaapkamer komen luxe en zachtheid samen. Om de gewenste kalme sfeer te bereiken is een behaaglijke vloer alvast een goed begin. Daar horen de volgende kenmerken bij: geluiddemping, warme voeten, allergiegevoelig of juist niet. Een tapijt ligt het meest voor de hand en dan natuurlijk het liefst lekker hoogpolig. Maar wordt de slaapkamer bij de rest van het huis betrokken, dan is het beter de vloer als verbinden factor te nemen en komt u waarschijnlijk uit bij hout of een houtlook.

Badkamer vloer

Een badkamervloer is een belangrijke vloer. Keramische tegels zijn erg populair. Ze zijn duurzaam, doorgaans goedkoper dan alternatieve materialen en toepasbaar op zowel een houten als een betonnen ondergrond. XL-formaten worden momenteel veel gezien, omdat deze de badkamer groter doen lijken. Populair zijn met name de look-alikes; perfecte keramische kopieën van natuursteen of zelfs houten vloeren. Ook laminaat met houtlook kan zo worden behandeld dat het op een vochtige plaats als de badkamer kan worden toegepast. Strakke gietvloeren zijn ook veel gezien. Deze zijn, mits strak gelegd, onverwoestbaar.

Spelen

Voor kinderkamers zijn gladde, simpel schoon te houden vloeren vaak de eerste keus. Met name in vinyl en linoleum zijn spetterende kindercollecties op de markt gebracht. Maar ook de afwasbare tapijttegels zijn een aantrekkelijke mogelijkheid. Zó onder de kraan, zó weer schoon.

 

Welk materiaal komt er op uw vloer?

Belangrijk in uw nieuw huis is te weten welke sfeer u wilt dat de kamers uitstralen. De vloer kan namelijk echt sfeerbepalend zijn. De een drukt een uitgesproken stempel op uw interieur, terwijl de ander nauwelijks opvalt.

Natuurlijk

Een landelijke sfeer is al jaren mateloos populair. Bovendien haalt u buiten naar binnen en dat is tegenwoordig weer helemaal in met de herontdekking van kamerplanten. Het is ook niet voor niks dat hout, natuursteen en beton het zo goed doen op de vloer, want er valt goed met deze materialen te combineren. Bijvoorbeeld met opvallend textiel in prachtige kleurcombinaties. Ook oud hout dat een tweede leven verdient, is behoorlijk in opkomst. En vloeren met een houtlook in de badkamer worden tegenwoordig veel toegepast.

Houten vloeren

Dé favoriet in onze huiskamers is en blijft parket. Een houten vloer leeft, werkt, kraakt en geen centimeter is gelijk. Vooral de verzorgde doorleefde uitstraling en exotische houtsoorten staan garant voor succes. Een laminaatvloer is overigens een prima alternatief. Met behulp van verfijnde fototechnieken en inventieve bewerkingsprocédés als embossing wordt het oppervlak zó levensecht gemaakt, dat het op het oog bijna niet meer van echt te onderscheiden is.

Natuursteen en tegels

Van een heel andere orde, maar ook immens populair, zijn natuursteen en tegels. Ze worden gekarakteriseerd door authenticiteit en klasse. Dankzij nieuwe technieken zijn de prijzen gedaald en is het aanbod groter geworden. Want, wat te denken van klassiek marmer, stoer hardsteen of levendige leisteen. Ook tegelvloeren gaan met hun tijd mee. Bijvoorbeeld met XL-tegels in een hout- of natuursteenlook; nauwelijks van echt te onderscheiden en praktisch in het onderhoud. Maar ook de Portugese cementtegels met hun vrolijke en authentieke kleurenpatronen worden steeds meer in de woonruimtes gebruikt. Het is een mooie combinatie met hout.

Vlakke vloeren

Vlakke vloeren als linoleum en vinyl zijn hygiënisch, enorm slijtvast en warmte-isolerend. Ze zijn verend en voelen fijn aan wanneer u met blote voeten door huis loopt. Er zijn vloeren in één kleur, maar ook met verschillende dessins zoals houtlook en diverse voelbare structuren. Het onderhoud van vinyl is gemakkelijk, dankzij de extra sterke beschermlagen die de vloer krasvast, stroef en ongevoelig maken voor het aanhechten van vuil.

Gietvloeren

Liefhebbers van minimalisme houden van gietvloeren. Ze zijn geschikt voor elke ruimte en in vele soorten verkrijgbaar. Van het klassieke grijs tot en met trendy kleuren met bijzondere effecten. Een gietvloer is prachtig te combineren met eigenlijk alles en geeft u de kans uw interieur telkens een andere look te geven, omdat deze vloer een mooie tijdloze basis vormt.

Voor meer informatie over vloeren kijk dan eens op: UW-vloer.nl


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>