Logo
Tips voor het laten ontruimen van een kavel

Tips voor het laten ontruimen van een kavel

Wanneer je spreekt over een kavel, dan denk je vaak dat het gaat om een vlak stuk land waar je vrijwel direct op kan beginnen met bouwen. Toch is dit in de praktijk niet altijd het geval. Afhankelijk van de kwaliteit van de bodem en ook of er nog iets op staat, kan het zijn dat je eerst sloopbedrijf Tilburg moet laten langskomen, om alles met de grond gelijk te maken. Daarnaast is het ook belangrijk dat de bodem schoon is, is dit niet het geval, dan ben je genoodzaakt deze te laten reinigen. Het laten ontruimen van een kavel kan dus een flinke klus zijn. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een aantal handige tips voor je.

Maak een plan

Of je nu gaat verhuizen of een kavel gaat ontruimen, een goed plan is natuurlijk een absolute must. Belangrijk hierin is om ervoor te zorgen dat je precies weet wat er moet gebeuren. Op basis daarvan kun je vervolgens een planning maken en de verschillende partijen benaderen die je nodig hebt en die je zullen ondersteunen tijdens dit project. Het is natuurlijk een heel verschil of je nu alleen de bodem hoeft te saneren of dat er nog een oude schuur op staat, een aantal bomen aanwezig zijn en eventueel nog wat andere zaken hebt die moeten gebeuren voordat de kavel daadwerkelijk gereed is om op te kunnen gaan bouwen. Door de zorgen voor een gedegen planning, kun je ook alvast met een schuin oog naar de toekomst kijken om eventueel vast na te denken over welk type woning je zou willen (laten) bouwen.

Vergunningen

Het regelen van de benodigde vergunningen is een belangrijke stap bij het laten ontruimen van een kavel. Het is van cruciaal belang om te controleren welke vergunningen vereist zijn voor de ontruiming en ervoor te zorgen dat je ze op tijd verkrijgt. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie en het type ontruiming. Neem contact op met de relevante overheidsinstanties om de vereisten en procedures te achterhalen. Het verkrijgen van de juiste vergunningen zorgt ervoor dat de ontruiming legaal en in overeenstemming met de geldende regels en voorschriften wordt uitgevoerd. Het niet naleven van de vergunningsvereisten kan leiden tot boetes, vertragingen of zelfs juridische problemen. Stel dat je wilt gaan slopen, dan is het handig om voordat je sloopbedrijf Haarlem inschakelt, eerst te kijken welke vergunningen je eventueel nodig hebt.

Afvoeren van het afval

Kies je voor een sloopbedrijf, dan zal deze doorgaans ook zorgen voor het verantwoord afvoeren van de puin. Doe je alles zelf of met vrienden, dan is het raadzaam om zelf een aantal containers te regelen. Zo is het aan te raden om te kiezen voor een container die bedoeld is voor het afval dat je verwacht over te houden na het slopen. Een puin, hout en een grote container zijn hierin vaak het meest voor de handliggend. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een container voor één bepaald soort puin. Kies je voor een mix container, dan ben je doorgaans een stuk duurder uit.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>