Logo

For The Forrest House - GroenVeste

Villa
Delen:

Beschrijving

In het Muiderbos wordt een bijzonder woonmilieu gecreëerd. In dit bos, in de buurt van de slingerende Muiderzandkreek en de imposante beukenlaan van het Muiderzandpad, liggen 30 kavels, geclusterd in een vijftal laren. De exclusiviteit van de locatie op open plekken in het bos vraagt om een zorgvuldige bijdrage aan de omgevingskwaliteit. Bij deze woning in het bos is, naast het woonprogramma, ook letterlijk ruimte gelaten voor de natuur. De woning heeft daarom ook de naam ‘For the Forrest House’ gekregen. Op verschillende plekken zijn diepe insneden gemaakt om de zwevende houten terrassen te integreren in de bouwmassa. Hierdoor wordt de footprint van de woning geminimaliseerd. Op de verdieping zijn insneden en groene patio’s gemaakt, die letterlijk teruggegeven worden aan de natuur.

Enerzijds om de geminimaliseerde footprint van de woning aanvullend te compenseren, anderzijds om de biodiversiteit verder te stimuleren. Beleving van, en zicht op de natuur om en in de woning verrijkt en verdiept de woonbeleving. De tuin van de woning wordt gevormd door het bos. Aan de voorzijde is een zo beperkt mogelijk deel van de kavel op straatniveau gebracht voor het parkeren van één of twee auto’s. Het boslandschap loopt door onder de zwevende vlonders en biedt ruimte aan bosdiertjes. Er worden geen bouwkundige erfafscheidingen toevoegt. Deze worden gecreëerd door middel van natuurlijke begroeiing. Door de toepassing van groene daken wordt er een verrijking voor het stadslandschap en recreatie gecreëerd.

Daarnaast biedt het ook een bodem voor allerlei dieren en planten en is het waardevol voor de biodiversiteit. Groene daken zijn uitstekend geschikt om regenwater op te vangen. Het opgevangen regenwater kan in een later stadium worden gebruikt om bijvoorbeeld de daktuin water te geven. De entree van de woning ligt aan de kant van de Laar, onder een insnede. Aan dit entreeterras ligt ook de groene patio, in het hart van de woning. De woning opent zich aan de noord- en oostzijde met een aantal ruime insnedes richting het bos. De woonkamer en leefkeuken hebben een plafondhoogte van 3.6 meter, waardoor er extra woonkwaliteit en lichtinval ontstaat. De route door de woning voert langs een groene patio op de begane grond, naar een wigvormige ruimte met twee daklichten die de verdieping in tweeën splitst. Vanuit deze lichtweg is zicht op de groene patio’s. De ene helft van de verdieping heeft een split level, waarvan het lage deel voor de gasten is. In het hoge gedeelte ligt de masterbedroom. De andere helft van de verdieping heeft twee slaapkamers voor de kinderen, waarbij er rekening is gehouden met een mogelijke splitsing naar drie slaapkamers. De berging voor onder andere fietsen en tuinspullen is geïntegreerd in de hoofmassa, zodat er geen enkel bijgebouw gerealiseerd hoeft te worden en de ruimte die ingenomen wordt tot het minimum blijft beperkt.


Kenmerken

Prijs indicatie Op aanvraag
Woning type Villa
Bouw methode(s) Prefab bouw (Systeembouw)
Oppervlakte Op aanvraag

Interesse in deze woning?

Wilt u meer informatie over deze voorbeeld woning? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>