Logo

Schuurvilla aan het water - Groenveste

Villa
Delen:

Beschrijving

Het uitgangspunt voor het ontwerp van deze schuurvilla is de verbinding tussen schuur volume en het modernistische platte volume. Door de twee volumes in elkaar te schuiven ontstaat er een verbinding, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Een ander belangrijk element in dit ontwerp is het atrium, die helemaal open is tot aan de zolder vloer. Hierdoor komt er veel licht in de woning. Ook maakt het atrium een duidelijk verschil tussen de twee volumes aan de binnenkant.

Bij dit ontwerp hebben de zicht assen een grote rol gespeeld. Zo kun je aan de voorkant van de woning vrij diep de straat in kijken en aan de achterkant kijk je uit op het water, maar kun je ook schuin wegkijken op het parkgebied. Ook heeft de wens van de opdrachtgevers voor een woonkeuken gericht op de tuin, een grote rol gespeeld in het ontwerp. Er is geprobeerd om de schuurvilla zo clean en minimalistisch mogelijk te houden. Daarnaast is de woning ook levensloopbestendig. Zicht en licht Om gebruik te maken van het mooie uitzicht aan de voorkant van het huis is er voor gekozen om hier een groot raam te creëren. Zo heb je vanuit de woonkamer een mooi uitzicht over de straat en creëert het tegelijkertijd van buiten naar binnen een zichtas. Deze as gaat door de hele woning heen. Ook in de eetkeuken is er rekening gehouden met het zicht. Er is daarom een groot hoekraam geplaatst, zodat je weg kunt kijken naar het park. In de master bedroom, op de eerste verdieping, is ook dit hoekraam toegepast, plus een hoog raam, zodat hier goed de hoogte ervaren kan worden.

Verschillende materialen In het interieur zijn de materialen van buiten naar binnen doorgevoerd om zo goed de volume scheiding te ervaren. Door het gebruik van verschillende materialen ontstaat er een mooie dynamiek. CLT en groen gebruik De woning is energieneutraal en helemaal in CLT opgetrokken. Door het gebruik van CLT is het ontwerp heel circulair, gunstig voor de CO2 uitstoot en kunnen de materialen goed hergebruikt worden. Een ander leuk element aan deze woning zijn de natuur elementen. Er is zowel binnen als buiten de woning groen te vinden. Er is een plantenbak gemaakt aan de buitenzijde en deze wordt doorgetrokken in de woning, zodat je hier ook het groen ervaart. De plantenbak zorgt tevens ook voor een tweede terras aan de zijkant van de woning.

Bij de hoofdentree kom je meteen in het atrium terecht. Deze is helemaal open tot aan de zolder vloer, waardoor er veel licht in de woning komt. Aan de linkerzijde van de woning vind je de leef vertrekken en aan de rechterzijde de sanitaire vertrekken. Doordat er een slaap- en badkamer beneden is gecreëerd is de woning levensloopbestendig. Op de begane grond vind je ook de garage met daarachter een waskamer. De eerste verdieping Aan de achterzijde vind je de master bedroom met een grote badkamer inclusief een sauna. In de master bedroom is de zolder verdieping weggelaten, waardoor je vanuit het bed helemaal naar de nok kunt kijken. Vanuit de slaapkamer kijk je uit op het park. Er is op de eerste verdieping ook een apart toilet en er zijn nog twee slaapkamers. De trap boven komt uit op een loopbrug in het atrium. En ook hier is het zichtbaar dat het atrium de verschillende volumes van elkaar scheidt.


Kenmerken

Prijs indicatie Op aanvraag
Woning type Villa
Bouw methode(s) Prefab bouw (Systeembouw)
Oppervlakte 920 m2

Interesse in deze woning?

Wilt u meer informatie over deze voorbeeld woning? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>