Logo

The One Ring

Moderne woningen
Delen:

Beschrijving

Dit ontwerp is tot stand gekomen in lijn met de ambities van de opdrachtgever en de filosofie van Oosterwold. De opdrachtgever heeft een schematisch concept neergelegd, waarbij de bezonning van de verschillende ruimtes, vanuit een centrale patio, bepalend is door de organisatie van het programma. Daarnaast wilde de opdrachtgever graag een duurzame woning. Niet alleen energetisch duurzaam, maar ook qua architectuur en beleving. De wens van de opdrachtgever is vertaald naar een zuiver cirkelvormige patio. De centrale cirkelvormige patio is noordwaarts verschoven ten opzichte van de buitenring waardoor er een ruimtelijke hiërarchie ontstaat in de plattegrond.

Aan de noordzijde ontstaat een dunnere ring dan aan de zuidzijde. De daglichttoetreding is precies omgekeerd ten opzichte van de ligging op de windrichting en vind in hoofdzaak plaats vanuit de patio. Daardoor krijgen de westelijk gelegen slaapkamers direct zonlicht vanuit het oosten en de oostelijk gelegen woonkamer, keuken en eetkamer direct zonlicht vanuit het westen. De manier waarop daglicht een rol speelt in deze woning zorgt voor een hogere gebruikskwaliteit en een betere gezondheid. De woning sluit aan op de menselijke behoefte aan licht en visueel comfort. De entree van de woning ligt aan de noordoostzijde van de ring. Een gebogen overdekte route leidt naar deze entree. In het dunne deel van de ring ligt de entree, techniekruimte, berging en het sanitair. In de westvleugel vind je de slaapkamers en in de oostvleugel de woonkamers. De horizontale organisatie en ringvormige plattegrond, rondom de groene patio, zorgen voor een hoge belevingswaarde van het gebouw. Hierdoor scoort het ook beter op het gebied van duurzaamheid. Aan de zuidkant van de patio is de cirkel geopend.

De patio is hier verbonden met het landschap. Aan de buitenzijde voert een overdekte route langs de gebogen gevel naar de ruime en open entree. De buitenzijde van de woning heeft een doorlopend systeem van verticale lamellen die als een filter werkten tussen de buitengevel, de gevelopeningen en de beschutte route naar de entree. De gevel rondom de patio, in het hart van de omgeving, is volledig van glas en voorziet de woning van (zon) licht. The One Ring ligt historisch gezien op de bodem van de vroegere Zuiderzee. De vormgeving van de westgevel is een metafoor voor deze historische context. Op de gevel is de contour van de oude zeekust in reliëf aangebracht gezien en geprojecteerd vanuit de ring. De ramen in deze gevel zijn gericht naar verschillende belangrijke steden aan de Zuiderzee van waaruit het achterland per schip bereikbaar was zoals Amsterdam, Muiden en Huizen.


Kenmerken

Prijs indicatie Op aanvraag
Woning type Moderne woningen
Bouw methode(s) Prefab bouw (Systeembouw)
Oppervlakte Op aanvraag

Interesse in deze woning?

Wilt u meer informatie over deze voorbeeld woning? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>