Logo
Schuurwoning

schuurwoning

De populariteit van de schuurwoning is nog steeds groeiende. Hoewel de bouwstijl van deze huizen lijken op die van een boerenschuur, passen deze woningen goed bij moderne en landelijke woonwensen. Het uiterlijk van de schuurwoning is vaak stoer, praktisch en tijdloos. De ideale woning om nieuw te laten bouwen op uw kavel. De schuurwoning kan zowel aan de buiten- als aan de binnenkant helemaal naar wens ontworpen en gebouwd worden. Iedereen wil natuurlijk niet alleen in een droomhuis wonen, maar zich ook thuis voelen. Is dit het huis dat u als kind zelf misschien al tekende!

 

De schuurwoning kan in vele stijlen ontworpen worden. Houdt u van de landelijke stijl, dan voldoet deze woning uiterlijk direct aan uw wensen. Door gebruik te maken van traditionele elementen en materialen zal de schuurwoning nog meer nostalgie uitstralen. Maar ook een modern of sober uiterlijk past bij de schuurwoning. Deze nieuw te bouwen woningen passen zowel in een landelijke, als een stedelijke omgeving.

 

Een paar kenmerken van een schuurwoning zijn het gebruik van natuurlijke materialen, zoals eikenhouten balken. Het huis heeft een open karakter door het gebruik van veel glas en een open constructie. De basisvorm van de schuurwoning is dus vrijwel altijd identiek, maar bij de uitwerking zijn er vele mogelijkheden, waardoor iedere schuurwoning uniek is. Bij de bouw van een schuurwoning is er veel aandacht voor het milieuvriendelijk, duurzaam en energiezuinig bouwen. Zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp wordt vaak toepast.

 

De binnenkant van uw nieuwe thuis kan naar wens ingedeeld worden. Zo is er op de begane ruimte voor een woonkamer, woonkeuken en eetkamer. Ook een bijkeuken en inpandige veranda hoort bij de mogelijkheden. De bovenverdieping is geschikt voor de slaap- en badkamers. Het schuine dak van de schuurwoning zorgen voor extra sfeer in deze kamers, al dan niet uitgevoerd met dakkapellen. Een schuurwoning staat voor openheid en transparantie. Ook binnen, tussen de vertrekken en kamers. Zo ontstaat er met een vide een ruimtelijk gevoel en worden de begane grond en eerste verdieping met elkaar verbonden. U bepaalt zelf de indeling en mate van openheid in huis.

Bron foto: Selekthuis


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>