Logo
Klassieke woning

Klassiek stijl

U wilt een nieuw, traditioneel huis laten bouwen op een stuk grond, waarvan u onlangs de eigenaar bent geworden. De klassieke woning past dan zeer waarschijnlijk bij uw wensen. De architectuur van deze woning is gebaseerd op stijl en bouwtradities die we kennen uit de vorige eeuw. De klassieke bouwstijl is charmant en tijdloos. De gevels en plattegronden zijn vaak symmetrisch van opzet en de klassieke woning wordt vaak gebouwd in de stijl van de omgeving. 

 

Onder de klassieke bouwstijl valt een woning met een bepaalde statigheid, uitgevoerd in een duidelijk herkenbare architectuur. De bouwstijl kent veel aandacht voor de detaillering, resulterend in een huis met het karakter dat u wenst. Typerend voor een klassieke bouwstijl is dat er veel metselwerk in de gevel wordt toegepast. Details zoals een gemetseld oortje in de gevel of een prachtige sierlijst aan de dakgoot benadrukken de klassieke bouwstijl.

 

U kunt het unieke karakter van uw nieuw te bouwen klassieke woning zelf bepalen. Door gebruik te maken van tijdloze materialen en rijke details: hoge ramen, dubbele deuren en tuindeuren, Franse balkons, zuilen en/of fraaie sierlijsten. De bouw van uw klassieke woning zal op een eigentijdse wijze plaatsvinden. Duurzaamheid staat voorop. Zo kan uw nieuwe huis voorzien worden van de nieuwste techniek op gebied van verwarmen. Met gebruik van duurzame materialen en goede isolatie wordt uw klassieke woning met het oog op de toekomst gebouwd.

 

De indeling van uw woning kan naar eigen wens uitgevoerd worden. Een ruime woonkeuken, met kookeiland en een kastenwand voorzien van moderne keukenapparatuur, een royale woonkamer, extra kantoorruimte of een bijkeuken, in overleg met de architect ontwerpt u uw ideale huis. Van kozijn tot dakgoot, van openslaande tuindeuren tot dubbele voordeuren, bij de klassieke woning gaat het om de details. Deze zijn heel belangrijk voor de sfeerbeleving en natuurlijk voor uw ultieme woongenot.


Bron foto: Selekthuis


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>