Logo
Jaren 30 woningen

Jaren 30 woning

Een van de meest geliefde zoektermen op de woningmarkt is ‘jaren 30 woning’! Waarschijnlijk bent u ook verliefd op deze woningstijl. Wat maakt deze stijl nu zo uniek? Woningen uit de jaren '30 hebben een bepaalde charme en kenmerken, die voor veel woningzoekers ervaren worden als het ultieme thuisgevoel. Stijlvolle elementen als glas-in-lood, kamers en suite, overstekende dakspanten, hoge kamers, plafonds met ornamenten en erkers. De originele jaren ’30 woning werd aan brede lanen gebouwd en werd omringd door grote tuinen.

 

De vraag naar deze huizen is dus groot, vandaar dat deze woningstijl ook populair is onder de nieuwbouwhuizen. Heel begrijpelijk want deze rijke, huiselijke architectuurstijl geeft u direct een thuisgevoel. Een jaren ’30 woning past goed op allerlei soorten kavels. Denk aan dijken, smalle kavels, weidse uitzichten of aan de rand van een stad. Waar u uw nieuwe jaren ‘30 woning wilt laten plaatsen is dan ook helemaal uw keuze.

 

Nog een voordeel voor een nieuw te bouwen woning in jaren 30 stijl, is dat het ouderwets, gezellige huis, voorzien kan worden van alle moderne gemakken en de nieuwste, technische en duurzame materialen en elementen. Bij deze nieuwbouwwoning draait het om oog voor detail! Voor de rustieke uitstraling aan de buitenzijde zijn diverse bouwmaterialen extra geschikt. Denk aan metselwerk, dakpannen, erkers, raampartijen met glas in lood.

 

In een jaren ‘30 woning is het de kunst om binnen knusse hoekjes te creëren. Houdt ook rekening met de woningstijl bij het inrichten van het huis. Gebruik karaktervolle materialen: een natuurstenen- of parketvloer brengt nostalgie in huis. Kies voor mooie kamerdeuren met een klassiek ogende deurkruk. Laat de kamer-en-suite in moderne stijl terugkomen, door een haard als roomdivider of mooie stalen deuren. Ook het terugbrengen van glas in lood op diverse manieren is mogelijk. Ziet u zichzelf al door de openslaande deuren de tuin inlopen?


Bron foto: Hako Wonen


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>