Logo
Herenhuis

Herenhuis

In de stadskernen van eeuwenoude steden is het herenhuis in bijna iedere straat terug te vinden. De vaak smalle, diepe en vooral hoge huizen worden gekenmerkt door prachtige gevels met opmerkelijke vormen, zoals de trapgevel, klokgevel, halsgevel of lijstgevel. Deze karakteristieke herenhuizen werden vroeger tegen elkaar aangebouwd. De statige huizen bestaan uit minimaal twee woonlagen en een zolder. De hoge plafonds en ramen zorgen voor royale woonruimtes, gekenmerkt door authentieke kenmerken als ornamenten en natuurstenen schouwen.

 

Wonen in een herenhuis is nog steeds populair. Niet alleen aan de Amsterdamse grachten maar ook in een nieuw te bouwen huis, met de uitstraling en stijl van het herenhuis van nu. Deze statige huizen vindt u niet meer in het centrum van een stad of dorp, maar vooral aan de rand. Op ruime bouwkavels verschijnen prachtige, vrijstaande herenhuizen met hedendaagse luxe. Ook deze herenhuizen zijn minimaal twee verdiepingen hoog, met daarboven een ruime zolder. De moderne herenhuizen danken hun deftige en royale uitstraling aan de hoge plafonds, gootlijnen en vaak vierkante vorm. Daarnaast herkent u deze huizen aan de voordeur, die precies in het midden van de voorgevel is gesitueerd.

 

Een nieuw herenhuis laten bouwen geeft u de vrijheid zelf te kiezen voor de stijl van uw nieuwe huis. Kiest u voor de klassieke stijl? Dan kiest u voor stijlvolle bakstenen, opgemetselde schoorstenen, klassieke dakkapellen en schildkap. In de moderne uitvoering zal hetzelfde herenhuis een gestuukt uiterlijk hebben, strakke dakgoten en kozijnen in een donkere kleur. Beide stijlen worden gekenmerkt door een imposante voordeurpartij, met één of twee deuren.

 

De binnenzijde van het herenhuis is eveneens chique en statig. Grenzend aan de hal en doorgaans lange gang, die de as van de woning vormt, bevinden zich royale ruimtes voor verschillende functies. Een grote keuken voorzien van alle gemakken, met aangrenzende eetkamer enerzijds en een luxe living anderzijds. Centraal in de hal zal een imposant trappenhuis toegang verlenen aan de bovenliggende woonlagen. Het bijgebouw met de garage, atelier of poolhouse geven het herenhuis extra allure. Net als bij de oorspronkelijke herenhuizen zal de tuin aan de achterzijde van het huis liggen. Vanaf de aangebouwde veranda kan men heerlijk genieten van het buitenleven.


bron foto: Groothuisbouw 

 

 

 

 


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>