Logo
Energiezuinige dakkapel is duurzaam en milieuvriendelijk

Energiezuinige dakkapel is duurzaam en milieuvriendelijk

Een dakkapel kan een echte aanwinst zijn voor je woning. De dakkapel zorgt er namelijk voor dat een kamer ruimer wordt. Duurzaamheid en energiezuinige woningen staan tegenwoordig hoog in het vaandel. Maar duurzaamheid en dakkapel kun je gewoon combineren. Zo draag jij je steentje bij aan beter milieu en bespaar je ook nog eens op de energiekosten.

Materialen met lange levensduur

Neem je materiaal dat niet duurzaam is, dan is vervanging soms al binnen 8 jaar noodzakelijk. Door te kiezen voor duurzame materialen, zoals polyester, duurzaam hout of kunststof, bewijs je het milieu een goede dienst. Meestal maakt het qua kosten niet veel uit voor welk materiaal je kiest. Mensen denken weleens dat je met duurzaam materiaal altijd duurder uit bent. Een polyester dakkapel is het duurst, je betaalt dan circa € 4500,-. Kies je voor duurzaam hout of kunststof, dan ben je voor ongeveer € 1000,-  minder klaar. Door een vakman uit de buurt te nemen voor het plaatsen van een dakkapel ben je extra milieubewust bezig.

Hoge isolatiewaarde

Bespaar je graag op je energierekening? Laat de dakkapel dan goed isoleren. Het is wel een aandachtspunt, omdat de dakkapel maar een klein gedeelte van de zolder omvat. Overweeg daarom om de hele zolder meteen te isoleren als dat nog niet eerder gebeurd is. Naast energiebesparing verhoogt een goed geïsoleerde dakkapel bovendien het wooncomfort. Een polyester en kunststof dakkapel hebben de hoogste isolatiewaarde. Kies tenslotte liever HR++-glas dan dubbel glas, want dit isoleert zeker 2 keer zo goed.

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Ga je een dakkapel plaatsen, dan is het een aanrader om hier zonnepanelen op te leggen. Dit is een bijzonder duurzame manier om zelf energie op te wekken. Houd wel rekening met het gewicht van de panelen. Ze wegen per vierkante meter circa 10 tot 25 kilo. Twijfel je of dit lukt op jouw dak, neem dan vooraf contact op met de specialist.

Bouwsubsidie aanvragen bij gemeente

Of en hoeveel bouwsubsidie je kunt krijgen, is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. In de meeste gevallen heb je zeker recht op subsidies als je energiezuinig bezig bent. Op een duurzame manier met je woning bezig zijn, biedt je dus tal van voordelen. Voor een dakkapel op zich ontvang je overigens geen subsidie. Voorwaarde voor de subsidie is dat je bijvoorbeeld dakisolatie laat aanbrengen. Ook het plaatsen van HR++-glas is een maatregel die subsidie kan opleveren.

Duurzame energieleverancier

Neem je zoveel duurzame maatregelen omtrent het plaatsen van een dakkapel, vergeet dan zeker de energieleverancier niet. Deze dient toch zeker ook duurzaam te zijn? Vergelijk de verschillende leveranciers van energie en ontdek bij wie jij je het beste thuis voelt. Er zijn diverse energieleveranciers die groene stroom leveren.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>